NOS NieuwsAangepast

Weer scheepvaartongeluk in Rusland

Bij een botsing tussen twee schepen op de rivier de Moskva in de Russische hoofdstad Moskou zijn zeker negen doden gevallen.

Eén van de schepen was een plezierboot met zeker zestien mensen aan boord. Hulpdiensten konden zes mensen uit het water halen, een persoon zwom zelf naar de kant.

Kapitein

Onder de doden is ook de kapitein van het schip. Volgens het bureau dat het onderzoek leidt, is het ongeluk zijn schuld. Zijn boot voer tegen een afgemeerd schip.

De kapitein zou in het verleden al meerdere keren op de vingers zijn getikt, omdat hij meer dan de toegestane twaalf mensen aan boord van zijn plezierboot liet en geregeld te hard voer.

Wolga

Drie weken geleden was er ook een scheepvaartongeluk in Rusland. Toen kwamen 122 mensen om het leven nadat het cruiseschip Bulgaria was gezonken op de Wolga.

De directeur van het bedrijf dat het schip exploiteerde en een inspecteur van de overheid werden gearresteerd. Zij zouden de veiligheidsregels niet hebben nageleefd.

De Russische president Medvedev kondigde naar aanleiding van de ramp aan dat er een veiligheidsonderzoek komt naar alle passagiersschepen in het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl