NOS VoetbalAangepast

AZ klopt FK Jablonec in Alkmaar

AZ heeft zijn eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen FK Jablonec met 2-0 gewonnen.

Komende week is de return.

De ploeg van coach Gertjan Verbeek sneed in de eerste helft meerdere keren aardig door de Tsjechische defensie heen. Sluitpost Michal Spit was echter attent bij inzetten van Maarten Martens en Brett Holman en de keeper werd ook een keer bijgestaan door de lat in het halfvolle stadion in Alkmaar.

Na de rust was AZ minder dominant en de 1-0 kwam min of meer uit de lucht vallen: uit een hoekschop kopte Pontus Wernbloom raak. AZ gooide het tempo omhoog en Ruud Boymans en invaller Johann Berg Gudmundsson lieten eerst nog enkele goede kansen liggen, voordat Gudmundsson met een afstandsschot voor de 2-0 tekende.

Lastige tegenstander

"We hadden het voor rust al af moeten maken", vond AZ-trainer Gertjan Verbeek. "Die keeper pakt twee keer een bal waarvan hij zelf niet wist hoe hij dat deed. Ook dat is voetbal."

"In het eerste kwartier van de tweede helft speelden we slordig. Toen de bal er eenmaal in lag, ging het los. Gelukkig maakten we er nog eentje bij, want dit is een lastige tegenstander."

Wernbloom, die de ploeg met zijn treffer op het goede spoor zette, sprak na afloop van een moeilijke wedstrijd.

"We maakten de kansen niet af. In de tweede helft werden we een beetje moe en dan kost het veel kracht om de winst eruit te slepen", aldus de Zweedse middenvelder.

"Het was een beetje gelukkig en het gebeurt niet vaak, maar ik was er wel erg blij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl