NOS NieuwsAangepast

Mubarak wordt in Caïro berecht

Het proces tegen oud-president Hosni Mubarak van Egypte wordt in Caïro gehouden, heeft de Egyptische minister van Justitie verklaard. De datum voor het begin van het proces stond al vast: 3 augustus.

Tot nu toe werd aangenomen dat Mubarak vanwege zijn slechte gezondheid in Sjarm-el-Sjeik zou worden berecht. Daar verblijft hij sinds hij op 11 februari onder druk van massale demonstraties aftrad.

Hij ligt in een kliniek wegens hartproblemen. Een arts zei eergisteren dat Mubarak al vier dagen niet eet en verzwakt is.

Gezond genoeg

Volgens de minister van Gezondheid is Mubarak echter gezond genoeg om in Cairo voor de rechter te verschijnen. De minister komt hiermee tegemoet aan de eisen van duizenden Egyptenaren die vinden dat Mubarak geen speciale behandeling verdient door de rechtszaak in Sjarm-el-Sjeik te houden.

De oud-president van 83 wordt vervolgd voor corruptie en betrokkenheid bij de dood van demonstranten tijdens de volksopstand. Naast Mubarak moeten zijn twee zonen en de minister van Binnenlandse Zaken voor de rechter in Caïro verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl