NOS NieuwsAangepast

Specialist Maasstad weg uit protest

Een hoogleraar Patientveiligheid die in deeltijd werkte in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, heeft ontslag genomen. De anesthesioloog Jan Klein schrijft op zijn weblog op Artsennet dat hij bij herhaling zijn deskundigheid aangeboden heeft, maar dat de directie van het ziekenhuis daarvoor geen belangstelling had.

"In de huidige crisis was er een situatie ontstaan waarbij ik niet anders kon en wilde dan mijn kennis uit de praktijk en de wetenschap in te brengen om mee te helpen aan de oplossing. Ondanks herhaald aandringen, is niet op mijn aanbod ingegaan."

Het ziekenhuis kampt al geruime tijd met de multi-resistente Klebsiellabacterie. De bacterie brak oktober vorig jaar uit, maar dat werd pas eind mei van dit jaar bekendgemaakt.

Spagaat

De directie gaf vorige week op een persconferentie toe 'onvoldoende scherp' te zijn geweest. Volgens de laatste cijfers zijn 78 mensen besmet met de bacterie, 27 van hen zijn overleden.

"Het verhogen van de veiligheid in ziekenhuizen is een complexe zaak die verder reikt dan handen wassen", aldus Klein. Hij zegt dat hij in een "onmogelijke spagaat" zat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl