NOS NieuwsAangepast

'Citaten kamermeisje verdraaid'

Het kamermeisje dat oud-IMF-topman Strauss-Kahn beschuldigt van verkrachting, heeft helemaal niet gezegd dat ze wil profiteren van de zaak. Dat zeggen haar advocaten na het beluisteren van afgeluisterde telefoongesprekken van de vrouw.

"Er is informatie over mijn cliënt verspreid die onjuist is", zei de advocaat achteraf. "Ze heeft nooit achter DSK's geld aangezeten, dat is een feit."

Eerder maakte de officier van justitie bekend dat het kamermeisje in een afgeluisterd telefoon gesprek had gezegd: "Maak je maar geen zorgen, deze man is rijk en ik weet wat ik moet doen".

Parafrase

De advocaat noemt dat citaat een parafrase die ver van de waarheid staat. Het kamermeisje heeft beide dingen gezegd, maar in aparte telefoongesprekken.

Het kamermeisje voerde meerdere gesprekken met een vriend, die wegens marihuanabezit in de gevangenis zit. Die werden gevoerd in het Fulani, een Afrikaanse taal.

In een eerste gesprek zei het kamermeisje dat "iemand mij probeerde te verkrachten, hij is een machtig man". Over de rijkdom van Strauss-Kahn wordt dan niet gesproken.

Andere context

In een later gesprek zegt ze inderdaad dat ze "weet wat ze moet doen", maar het gaat dan over het doen van aangifte en het vinden van een advocaat. In dat gesprek vertelt ze ook dat Strauss-Kahn rijk is, maar ze doet dat pas veel later.

"Het ging haar vooral om wat er met haar was gebeurd. Hoe zij omging met het feit dat ze was verkracht", aldus haar advocaat.

Geen reactie

De 32-jarige Nafissatou Diallo zegt op 14 mei door een naakte Strauss-Kahn te zijn overvallen in zijn hotelkamer en gedwongen te zijn tot orale seks. Later zette het OM vraagtekens bij haar geloofwaardigheid, op basis van de telefoongesprekken en omdat ze gelogen had om een verblijfsvergunning te krijgen.

Strauss-Kahn en zijn advocaten hebben nog niet gereageerd op de nieuwe interpretatie. Op 23 augustus is er een nieuwe hoorzitting in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl