NOS NieuwsAangepast

Weer Democraat weg om seksschandaal

Opnieuw is een Democratisch Congreslid opgestapt omdat hij betrokken is geraakt bij een seksschandaal. Een 18-jarig meisje, de dochter van een geldschieter, beschuldigde David Wu van ongewenste intimiteiten.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De vrouw heeft geen aangifte gedaan omdat er geen getuigen waren. Dat betekent dat het een zaak van haar woord tegen het zijne zou worden.

Wu houdt vol dat wat er gebeurd is, vrijwillig gebeurde. Hij zegt af te treden om zich op zijn verdediging te kunnen richten. "Ik kan niet voor mijn gezin zorgen, in het Congres dienen en deze ernstige beschuldigingen aanvechten."

Weiner

Overigens stapt Wu niet per direct op; hij wil eerst de discussie over het Amerikaanse schuldenplafond afwachten. Gisteren had Wu al aangegeven volgend jaar niet voor herverkiezing te gaan. De zaak wordt onderzocht door het Congres.

Wu (56) is het eerste Chinees-Amerikaanse Congreslid. Hij zit voor de staat Washington in het Huis van Afgevaardigden. Hij en zijn vrouw zijn vorig jaar uit elkaar gegaan.

Ruim een maand geleden moest ook al een Democraat aftreden vanwege een seksschandaal. Anthony Weiner had meerdere vrouwen pikante foto's van zichzelf gestuurd via internet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl