NOS NieuwsAangepast

Happy Meal in VS standaard met appel

Fastfoodketen McDonald's gaat in de Verenigde Staten alle Happy Meals standaard voorzien van een zakje met appelpartjes. Tegelijkertijd wordt de portie frietjes bij het kindermenu meer dan de helft kleiner.

Vanaf september wordt het nieuwe Happy Meal ingevoerd, in 2012 moet het in alle 14.000 McDonald's in de VS beschikbaar zijn. Tot nu toe konden kinderen of hun ouders kiezen tussen frietjes en appelpartjes bij een Happy Meal. Slechts 11 procent koos voor appel.

Kritiek

McDonald's wordt al lange tijd bekritiseerd omdat het bedrijf zijn klanten ongezond voedsel zou voorschotelen. Ook willen sommige Amerikaanse consumentenorganisaties dat kindermenu's met een speeltje, zoals Happy Meals, verboden worden.

In San Francisco zijn Happy Meals sinds vorig jaar al verboden. Daar mogen geen menu's met speelgoed verkocht worden als die meer dan 600 calorieën en een bepaalde hoeveelheid zout en vet bevatten.

Gezonder

De afgelopen jaren kwamen er al meer gezonde dingen op het menu van McDonald's, zoals salades. Het bedrijf zegt de komende jaren nog meer groenten en fruit te zullen aanbieden.

McDonald's Nederland kon nog niet zeggen of het nieuwe Happy Meal ook hier wordt ingevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl