NOS NieuwsAangepast

Amy Winehouse wordt dinsdag begraven

Amy Winehouse wordt dinsdag in besloten kring begraven. Dat heeft een woordvoerder van de familie laten weten. Waar en hoe laat de begrafenis is, zal de familie niet bekendmaken.

Het lichaam van de 27-jarige zangeres werd vanmiddag vrijgegeven na de autopsie. Daaruit is nog niet duidelijk geworden wat de doodsoorzaak is.

Uitgebreid toxicologisch onderzoek moet nu uitwijzen waar de zangeres precies aan is overleden. De uitslag daarvan kan nog weken op zich laten wachten. Pas op 26 oktober zal de doodsoorzaak officieel worden vastgesteld.

De omstandigheden rond haar dood zijn in ieder geval niet verdacht, heeft Scotland Yard al laten weten.

Eerbetoon

Amy's vader, moeder en broer bezochten vanmorgen de plek voor haar woning in Londen waar fans bloemen, kaarten, foto's, flesjes drank en knuffelbeesten hebben neergelegd. Mitch Winehouse bedankte de fans voor het eerbetoon.

"Ik kan niet uitleggen wat dit voor ons betekent. Het maakt het echt een stuk makkelijker, bedankt voor jullie komst", aldus Amy's vader.

Diepbedroefd

In een verklaring zeggen de familieleden van Amy dat ze diepbedroefd en dat haar dood een gat in hun leven heeft geslagen. De zangeres werd zaterdag dood gevonden in haar appartement in Londen. Ze kampte al jaren met een drank- en drugsverslaving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl