Australië juicht na Tour-winst Evans

Cadel Evans»
Cadel Evans NOS

De overwinning van Cadel Evans in de Tour de France is in Australië groots gevierd.

Het is voor het eerst in de 108-jarige geschiedenis van de Tour dat een Australiër de overwinning pakt.

"King Cadel", koppen dagbladen Sydney Morning Herald en The Age uit Melbourne.

De krant uit Sydney vergeleek hem met landgenoot en oud-geletruidrager Phil Anderson, die dertig jaar geleden al naam maakte in de Tour, en met Stuart O'Grady en Robbie McEwen, maar voegde er wel aan toe dat Evans "zonder twijfel de beste van hen allemaal is".

"Tour de Champ", prijst ook de Sydney Daily Telegraph hun kampioen. "Een historische dag voor Evans, en een monumentale dag in de geschiedenis van het Australische wielrennen."

De Australische premier Julia Gillard zei Evans zelf gesproken te hebben en hem te hebben gefeliciteerd met zijn zege. Maar een vrije dag voor het hele land, waar veel wielerfans op aandrongen, zit er volgens haar niet in.

Evans naar Surhuisterveen

Evans zelf keert nog niet terug naar Australie. Hij rijdt dinsdag 2 augustus het criterium van Surhuisterveen. Dat heeft wielermanager John van den Akker maandag gezegd.

Voorlopig is het het enige optreden van de Australiër in Nederland. Vrijdag is hij deelnemer aan een criterium in het Belgische Sint-Niklaas.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Ten Caat scoort namens FC Groningen Video Theo ten Caat scoort namens FC Groningen. In zijn loopbaan kwam hij ook uit voor Aberdeen.24 jul 2014, 668 keer afgespeeld
  • » Mason scoort namens FC Groningen Video De Brit Paul Mason scoort namens FC Groningen tegen Feyenoord. Mason kwam in zijn loopbaan ook uit...24 jul 2014, 105 keer afgespeeld
  • » Van Liempt en de minicamera Video Ad van Liempt, journalist, auteur en TV-programmamaker, vraagt bij Belkin en Giant-Shimano naar de...23 jul 2014, 3317 keer afgespeeld

Meer video en audio