Australië juicht na Tour-winst Evans

Cadel Evans»
Cadel Evans NOS

De overwinning van Cadel Evans in de Tour de France is in Australië groots gevierd.

Het is voor het eerst in de 108-jarige geschiedenis van de Tour dat een Australiër de overwinning pakt.

"King Cadel", koppen dagbladen Sydney Morning Herald en The Age uit Melbourne.

De krant uit Sydney vergeleek hem met landgenoot en oud-geletruidrager Phil Anderson, die dertig jaar geleden al naam maakte in de Tour, en met Stuart O'Grady en Robbie McEwen, maar voegde er wel aan toe dat Evans "zonder twijfel de beste van hen allemaal is".

"Tour de Champ", prijst ook de Sydney Daily Telegraph hun kampioen. "Een historische dag voor Evans, en een monumentale dag in de geschiedenis van het Australische wielrennen."

De Australische premier Julia Gillard zei Evans zelf gesproken te hebben en hem te hebben gefeliciteerd met zijn zege. Maar een vrije dag voor het hele land, waar veel wielerfans op aandrongen, zit er volgens haar niet in.

Evans naar Surhuisterveen

Evans zelf keert nog niet terug naar Australie. Hij rijdt dinsdag 2 augustus het criterium van Surhuisterveen. Dat heeft wielermanager John van den Akker maandag gezegd.

Voorlopig is het het enige optreden van de Australiër in Nederland. Vrijdag is hij deelnemer aan een criterium in het Belgische Sint-Niklaas.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » NK afstanden: eerste 500 meter (m) Video Jan Smeekens heeft bij de KPN NK afstanden de eerste 500 meter gewonnen. Tweede werd olympisch...31 okt 2014, 5301 keer afgespeeld
  • » "Een grote dopingzaak in België" Audio NOS-sportcommentator Gio Lippens over de grote dopingzaak die vrijdag in België aan het licht kwam....31 okt 2014, 744 keer afgespeeld
  • » James baalt van vele balverlies Video De terugkeer van LeBron James bij Cleveland Cavaliers is uitgelopen op een deceptie. Hij wijt de...31 okt 2014, 4585 keer afgespeeld

Meer video en audio