Australië juicht na Tour-winst Evans

Cadel Evans»
Cadel Evans NOS

De overwinning van Cadel Evans in de Tour de France is in Australië groots gevierd.

Het is voor het eerst in de 108-jarige geschiedenis van de Tour dat een Australiër de overwinning pakt.

"King Cadel", koppen dagbladen Sydney Morning Herald en The Age uit Melbourne.

De krant uit Sydney vergeleek hem met landgenoot en oud-geletruidrager Phil Anderson, die dertig jaar geleden al naam maakte in de Tour, en met Stuart O'Grady en Robbie McEwen, maar voegde er wel aan toe dat Evans "zonder twijfel de beste van hen allemaal is".

"Tour de Champ", prijst ook de Sydney Daily Telegraph hun kampioen. "Een historische dag voor Evans, en een monumentale dag in de geschiedenis van het Australische wielrennen."

De Australische premier Julia Gillard zei Evans zelf gesproken te hebben en hem te hebben gefeliciteerd met zijn zege. Maar een vrije dag voor het hele land, waar veel wielerfans op aandrongen, zit er volgens haar niet in.

Evans naar Surhuisterveen

Evans zelf keert nog niet terug naar Australie. Hij rijdt dinsdag 2 augustus het criterium van Surhuisterveen. Dat heeft wielermanager John van den Akker maandag gezegd.

Voorlopig is het het enige optreden van de Australiër in Nederland. Vrijdag is hij deelnemer aan een criterium in het Belgische Sint-Niklaas.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Royals op voorsprong in World Series Video Na een nederlaag in de eerste wedstrijd zijn de honkballers van Kansas City Royals na de derde...25 okt 2014, 4331 keer afgespeeld
  • » Maher: meer vertrouwen en plezier Video "Ik speel met meer vertrouwen en plezier." Het zijn de woorden van Adam Maher. PSV-trainer Phillip...24 okt 2014, 6949 keer afgespeeld
  • » Drost: ik heb leukere momenten gekend Audio Na het ontslag van Nebosja Gudelj is de rust nog niet teruggekeerd bij NAC Breda. Vorige week kon...24 okt 2014, 272 keer afgespeeld

Meer video en audio