NOS WielrennenAangepast

Hoogerland: "Lekker feestritje"

Johnny Hoogerland reed voor het eerst in een jagend Tour-peloton de Champs-Élysées op. "Het was een lekker feestritje", was de eerste cynische reactie van de Vacansoleil-DCM-renner.

"We reden hier in Parijs met 75 kilometer per uur omlaag en met 45 kilometer per uur omhoog. Het was wel lastig, maar ook wel mooi."

Hoogerland werd wereldberoemd in deze Tour, toen de Nederlander in de negende etappe door een actie van een auto hard in het prikkeldraad belandde. "Of ik besef dat ik nu een bekende Nederlander ben? Ik voel het nog niet zo. We gaan in Boxmeer wel zien wat het allemaal teweeg heeft gebracht", verwees Hoogerland naar het criterium in Nederland.

Ruijgh: "Super"

"Het was super", stelde Rob Rujigh over het 'criterium' in Parijs. "We rijden hier het plaatselijke parcours op en ik reed naast Robert Gesink. Die zei; hier moet je van genieten."

Ruijgh werd 21ste in het klassement. "Mijn eerste grote ronde, ik kan zeggen dat ik de beste Nederlander was. Ik hoop me nu te ontwikkelen op dit vlak. Niet dat ik nou meteen de Tour ga winnen.."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl