NOS NieuwsAangepast

Duisburg herdenkt doden Love Parade

In de Duitse stad Duisburg worden de slachtoffers van het dancefestival Love Parade herdacht. Vorig jaar kwamen 21 mensen op het festival om het leven.

In het stadion van voetbalclub MSV Duisburg zijn duizenden nabestaanden en slachtoffers samengekomen. Er is een optreden van de Duitse zanger Bernd Heinrich Graf, die een rouwlied heeft geschreven. Enkele nabestaanden houden toespraken. Burgemeester Sauerland van Duisburg en de organisator zijn er op verzoek van nabestaanden niet bij.

Massale paniek

Tijdens het dancefeest in de Duitse stad brak vorig jaar massale paniek uit in een tunnel die van het station naar de hoofdingang van het festivalterrein leidt. Er waren 1,4 miljoen mensen afgereisd naar Duisburg voor het dancefeest, bijna drie keer zoveel als de capaciteit van het festivalterrein.

De problemen ontstonden in de late namiddag, toen twee mensenstromen tegen elkaar ingingen: festivalgangers die het terrein wilden verlaten en anderen die net richting het oude rangeerstation trokken. Ter hoogte van de tunnel ontmoetten die elkaar.

Nooit meer

Door het drama werd besloten nooit meer een Love Parade te organiseren.

"Het feest is nu voor altijd overschaduwd. Uit respect voor de doden en de nabestaanden zal er nooit meer een Love Parade worden gehouden", zei de organisator.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl