NOS NieuwsAangepast

Winehouse in rijtje Joplin, Morrison, Cobain

Met de dood van de Britse zangeres Amy Winehouse is een nieuw lid toegevoegd aan Club 27, de naam voor een groep van beroemde popartiesten die allemaal overleden op 27-jarige leeftijd.

De club werd gevormd nadat vier 27-jarige artiesten korte tijd na elkaar overleden. Dat waren Rolling Stone Brian Jones (3 juli 1969), Jimi Hendrix (18 september 1970), Janis Joplin (4 oktober 1970) en Jim Morrison (3 juli 1971).

Rode wijn

Brian Jones werd dood in een zwembad gevonden. Niet lang daarvoor had hij te horen gekregen dat hij uit de Rolling Stones werd gezet vanwege zijn drugsmisbruik. Volgens de lijkschouwer waren zijn hart en lever door het gebruik van alcohol en drugs aangetast.

Jimmi Hendrix stierf in het Londense appartement van zijn vriendin. Hij stikte in zijn eigen braaksel nadat hij een grote dosis slaappillen had gecombineerd met rode wijn.

Een overdosis heroïne maakte een einde aan het leven van Janis Joplin. Doors-zanger Jim Morrison zou zijn overleden aan een hartaanval, maar zeker is dat niet omdat er geen autopsie is verricht.

Seattle

Daarna blijft het aantal leden van Club 27 ruim twintig jaar ongewijzigd. Pas in 1994 wordt de lijst aangevuld met Kurt Cobain, de zanger van Nirvana. Hij schoot zichzelf op 5 april 1994 door het hoofd bij een meer in Seattle. Volgens Cobains zus zou hij als kind al hebben gezegd dat hij wilde sterven op 27-jarige leeftijd om lid te kunnen worden van Club 27.

Nu komt daar dus Amy Winehouse bij. Wat precies de doodsoorzaak is van de Britse zangeres is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl