NOS WielrennenAangepast

Ruijgh voert bijzondere Tour-lijst aan

Rob Ruijgh was in de zestiende Tour-etappe de beste Nederlander met de negentiende plaats, de positie die de Vacansoleil-DCM-renner ook in het klassement bezet.

"Het was chaotisch vanaf het begin", keek hij terug op de rit. "Elke ploeg wilde een mannetje mee hebben, omdat iedereen het idee had dat een lange vlucht succesvol kon zijn."

"Als je met Alberto Contador meewilt, moet je voorin zitten. Ik had hem nog niet verwacht op dit moment. Contador verrast hier veel mensen. De afdaling was behoorlijk gevaarlijk, technisch. Gelukkig houd ik wel van afdalen. En als je geen tijd wilt verliezen moet je af en toe een risicootje pakken."

Beste slechtste positie

Ruijgh mag zich in deze editie van de Tour overigens de renner noemen met de 'beste slechtste positie' in alle daguitslagen. De Limburger finishte in alle tot nu toe verreden etappes nooit lager dan de 47ste plaats. Tot de zestiende rit voerde Nicolas Roche dit 'klassement' aan met louter top-45-klasseringen.

Ruijgh wordt gevolgd door Alberto Contador, wiens slechtste positie de 48ste was, Andy Schleck (49), Damiano Cunego (49) en Cadel Evans (50).

Mollema: "Beetje pech"

Bauke Mollema liet zich namens Rabobank van voren zien. 'Ik zat een paar keer goed mee. En dan hadden we een gaatje, maar dan kwamen ze toch weer terug. Ik had een beetje pech. Ik probeerde nog naar die laatste ontsnapping toe te springen, maar het was al snel duidelijk dat dat niet ging lukken. Dat was wel flink balen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl