NOS WielrennenAangepast

Gehavende Ten Dam start toch

Laurens ten Dam gaat 'gewoon' van start in de vijftiende etappe van de Ronde van Frankrijk.

De Rabobank-renner vloog zaterdag over de kop in de afdaling van de Col d'Agnes en kwam met een gehavende neus over de finish.

Ten Dam liet zich na afloop van de etappe in het ziekenhuis van Foix onderzoeken, maar daar werden geen breuken vastgesteld. "Er is geen medische belemmering om te starten", lichtte Luuc Eisenga, de woordvoerder van de Nederlandse ploeg, toe.

"Maar als er enige twijfel tijdens de koers ontstaat, dan halen we hem direct uit de wedstrijd, bijvoorbeeld als hij duizelig wordt of als zijn wonden gaan bloeden. We hebben dit in onderling overleg met alle betrokkenen afgesproken."

25 minder

Ten Dam zelf bekijkt het allemaal vooralsnog van de optimistische kant. "Start, Heb er nog altijd 25 minder dan Johnny...", twitterde hij al, verwijzend naar het aantal hechtingen waarmee zijn gezicht is opgekalefaterd. Vacansoleil-collega Johnny Hoogerland had er eerder deze ronde na zijn val in het prikkeldraad maar liefst 33 te verwerken gekregen.

"Ik maakte een klein foutje met grote gevolgen", kijkt Ten Dam terug op de onfortuinlijke manoeuvre van zaterdag. "Ik kwam in een greppel met veel scherpe stenen terecht. Maar ik wil doorgaan. Ik heb me weleens slechter gevoeld voor de start van een etappe. Ik hoop heelhuids Montpellier te bereiken. Maandag hebben we weer een rustdag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl