NOS NieuwsAangepast

Ook PVV'er Beertema stopt als Statenlid

PVV'er Harm Beertema stopt als Statenlid in Zuid-Holland. Beertema, die in maart in Provinciale Staten werd gekozen, zegt dat hij de functie niet meer kan combineren met het Tweede Kamerlidmaatschap. In de Kamerfractie van de PVV is hij woordvoerder onderwijs.

Vorige week maakte PVV-Kamerlid Roland van Vliet om dezelfde reden zijn vertrek uit de Staten van Limburg bekend.

Geert Wilders

Eerder stopten al verschillende PVV'ers als gemeenteraadslid, onder wie partijleider Geert Wilders en Kamerlid Sietse Fritsma, omdat ze de combinatie met het Kamerlidmaatschap te zwaar vonden.

Beertema zegt dat er wat hem betreft geen sprake is van kiezersbedrog. "Ik heb heel hard gewerkt om in de Staten een team neer te zetten." Hij voegt eraan toe dat hij een "verkeerde inschatting" heeft gemaakt over het combineren van de twee functies.

Dubbelfunctie

Er zijn nu nog vier PVV'ers over die het Kamerlidschap combineren met een andere politieke functie: Richard de Mos is gemeenteraadlid in Den Haag, Raymond de Roon is fractievoorzitter in de gemeenteraad van Almere, Hero Brinkman is lid van de Provinciale Staten in Noord-Holland en Joram an Klaveren is Statenlid in Flevoland.

Het komt ook in andere politieke partijen voor dat een Kamerlid bijvoorbeeld ook als Statenlid werkt, maar de PVV-fractie telt de meeste leden met een dubbelfunctie. Op zeker moment waren het er tien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl