NOS NieuwsAangepast

Murdoch 'moe' na affaire News of the World

Rupert Murdoch vindt dat zijn mediaconcern goed heeft gereageerd in de crisis rond News of the World. Hij zal een "onafhankelijke commissie" instellen die alle beschuldigingen van onjuist gedrag bij zijn media moet onderzoeken.

Murdoch (80) zei dit in een vraaggesprek met de Amerikaanse kwaliteitskrant Wall Street Journal, één van zijn uitgaven. Hij vertelde ook dat er een "protocol voor goed gedrag" komt voor nieuwe journalisten die waar dan ook in zijn concern aan de slag gaan.

Het bedrijf van Murdoch, News Corporation, heeft in Groot-Brittannië grote schade opgelopen door het afluisterschandaal. De uitgave van het populaire tabloid News of the World werd na 168 jaar gestopt en de voorgenomen overname van het televisiestation Britisch Sky Broadcasting (BSkyB) ging niet door.

Profiteren

Ondanks deze tegenslagen en alle negatieve publiciteit, denkt Murdoch dat NewsCorp er weer bovenop komt. "We hebben een reputatie in dit land van veel goed werk."

De overname van BSkyB was bedoeld om te profiteren van de lucratieve markt voor betaaltelevisie, als compensatie voor de dalende inkomsten uit de gedrukte media. Nu dat niet doorgaat, verkoopt NewsCrop zijn aandelen in het tv-station en kijkt Murdoch uit naar "betere plaatsen om in te investeren".

Murdoch sprak geruchten tegen dat zijn concern zou overwegen om de krantendivisie af te scheiden en te verkopen. "Pure en totale onzin."

De mediamagnaat zei zich gestoord te hebben aan de ophef in de afgelopen weken. "Ik heb er genoeg van. Ik ben moe."

De FBI gaat onderzoeken wat waar is van de beschuldigingen dat het concern van Rupert Murdoch in de VS de telefoons van slachtoffers van 11 september 2001 heeft afgeluisterd. Een Republikeins parlementslid zegt daar aanwijzingen voor te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl