NOS NieuwsAangepast

Arrestaties na ongeluk op Wolga

De Russische politie heeft twee mensen opgepakt in de zaak rond het gezonken cruiseschip Bulgaria.

Het zijn de directeur van het bedrijf dat het schip exploiteerde en een inspecteur van de overheid. Ze worden beschuldigd van het niet naleven van de veiligheidsregels. Daarop staat een gevangenisstraf tot tien jaar.

De Bulgaria zonk zondag op de rivier de Wolga. Het cruiseschip was zwaar overbeladen. Tot nu toe zijn 104 lichamen geborgen, waaronder dat van de kapitein. Duikers zoeken nog steeds, er worden nog 29 opvarenden vermist.

Blind

Russische media zijn uitgesproken kritisch over de staat van het schip en over degenen die daarvoor verantwoordelijk waren. De zakenkrant Vedomosti schrijft dat het ongeluk laat zien wat er gebeurt als veiligheidsvoorschrijften worden genegeerd om zoveel mogelijk te verdienen.

Volgens de Komsomolskaya Pravda waren de exploitanten "blind voor de veiligheidsregels" om daar financieel beter van te worden. "Mensen gingen dood omdat stilzwijgend werd geaccepteerd dat de dingen niet goed waren."

Plaatsvervangend premier Sergei Ivanov zei dat het ongeluk een gevolg was van "wetteloosheid en misdaad". Het schip was volgens hem een "verzameling van overtredingen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl