NOS NieuwsAangepast

Turks voetbalschandaal breidt uit

Het omkoopschandaal in de Turkse voetbalwereld breidt zich uit. De politie heeft opnieuw een aantal verdachten aangehouden.

Ook de voorzitter van voetbalclub Trabzonspor en een oud-bestuurslid van de Turkse voetbalbond worden nu verdacht van het manipuleren van wedstrijden.

Daarnaast zijn enkele andere officials en een vroegere keeper gearresteerd. Eerder waren al vijftig mensen aangehouden, onder wie de voorzitter van landskampioen Fenerbahçe.

Landskampioen

De verdenkingen richten zich vooral op de wedstrijd tussen Fenerbahçe en Sivasspor op de laatste speeldag van het seizoen. De doelman van Sivasspor zou zich in die wedstrijd niet bovenmatig hebben ingespannen. Bij winst zou Fenerbahçe landskampioen zijn, wat uiteindelijk ook gebeurde.

Het is nu de vraag of Fenerbahçe mee mag doen aan de Champions League. Als de omkoping wordt bewezen, moet de club mogelijk een divisie lager spelen.

Volgens de Turkse justitie zijn er aanwijzingen dat er bij zeker negentien clubs uit de hoogste twee divisies wedstrijden zijn gemanipuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl