NOS WielrennenAangepast

Gesink twijfelt over vervolg Tour

Robert Gesink was de enige favoriet die zaterdag in de etappe naar Super-Besse tijd verloor. Na afloop twijfelde de Rabobank-kopman of hij zondag nog wel op zou stappen.

"Dit zijn moeilijke dagen. Het lichaam wil gewoon niet. Als het bergop gaat, gaat het gewoon niet", stelde Gesink net na de door Rui Costa gewonnen rit. Gesink passeerde op 1.23 de finish. Hij verloor 1.08 op de concurrentie.

"Ik denk niet dat dit het niveau is wat ik normaal heb. Om door zo'n val nu zo rond te rijden, is niet echt plezierig. Ik kan gewoon het tempo niet volgen. Ik weet niet wat het is, maar het gaat gewoon niet. Ik ga er even over nadenken. Kijken hoe het er voor staat. Op dit niveau heeft het weinig zin om zo door te fietsen."

"Alles aan gedaan"

"Ik heb er alles aan gedaan om weer een beetje op niveau te komen", vervolgde Gesink. "De wonden zijn niet eens het probleem, maar het lichaam wil niet echt vooruit. Ik kom net van de fiets, laten we eerst maar eens de bus in gaan en er over nadenken."

Bauke Mollema was één van de renners die Gesink naar de finish moesten loodsen. "Het was lastig. In de finale ontplofte het. Toen was het kijken waar Robert zat en hem ondersteunen. Hij had niet zijn allerbeste dag. Eerst zei hij dat hij zich goed voelde, maar hij had denk ik nog last van die val."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl