NOS NieuwsAangepast

Vader stak brand Hoofddorp aan

De brand in een woonhuis in Hoofddorp die afgelopen dinsdag vijf mensen het leven kostte, is aangestoken door de vader van het gezin dat er woonde. Dat concludeert de politie uit het sporenonderzoek dat na de brand werd uitgevoerd.

Bij de brand kwamen de man, zijn vrouw van 35 en hun drie kinderen (11, 8, en 6) om het leven.

Volgens de politie overleden alle vijf door de brand. Er werden geen andere verwondingen op de lichamen aangetroffen.

Waarom de politie tot de conclusie is gekomen dat juist de vader de dader was, wordt niet bekendgemaakt. "Die informatie is wel gedeeld met de nabestaanden, maar wordt uit piëteit met de familie niet openbaar gemaakt."

Meerdere plekken

De brand in Hoofddorp brak dinsdagnacht kort voor 02.00 uur uit. Toen de brandweer aankwam, stond het huis al in lichterlaaie. Buurtbewoners hadden ook een explosie gehoord.

Al eerder werd bekend dat er een jerrycan in de woning was aangetroffen en de deuren waren gebarricadeerd. Nu blijkt ook dat er op meerdere plekken in huis brand is gesticht.

De vader, een 43-jarige Irakees, had vorige maand de politie gebeld over problemen binnen het gezin, waarna Jeugdzorg werd ingeschakeld. Het gezin besloot hierop samen met de politie en Jeugdzorg dat het gezin de problemen zelf kon oplossen.

Herdenking

In de wijk waar het gezin woonde, Toolenburg, is vandaag een herdenking gehouden. Zo'n tachtig bewoners woonde de bijeenkomst in een kerk bij, onder wie de Iraakse ambassadeur.

De aanwezigen hielden een minuut stilte en konden kaarsen aansteken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl