NOS NieuwsAangepast

Wandelaarster met familie herenigd

De Limburgse Mary-Anne Goossens is in Zuid-Spanje met haar gezin herenigd. De 48-jarige vrouw werd vandaag gered, achttien dagen na haar vermissing.

Drie wandelaars vonden haar gisteravond in een moeilijk toegankelijk natuurpark ten noorden van de badplaats Nerja. Omdat ze daar geen bereik hadden met hun mobiele telefoons, zijn ze teruggelopen om hulp in te schakelen.

Een reddingsteam haalde haar vandaag op met een helikopter en bracht haar rond het middaguur naar het ziekenhuis in Malaga. Volgens artsen is ze wel verzwakt, maar kan ze lopen. Familieleden hadden haar vandaag aan de telefoon en zijn vanavond in Spanje aangekomen.

Verzwakt

Goossens was verdwaald tijdens een solo-wandeltocht. Omdat ze zich totaal niet kon oriënteren, bleef ze zitten op één plek, vlak bij een rivier waaruit ze water dronk om in leven te blijven.

Dat ze is gevonden, geeft een vriendin van Goossens "een onbeschrijfelijk gevoel". "Na zo'n lange tijd, durfden we niet meer te hopen dat we haar ooit nog levend terug zouden zien."

"Vanochtend hadden we voor het eerst contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken en met de ambassade", vertelt de vriendin. "Die vertelden ons dat er een vrouw was gevonden in de bergen in de buurt van Nerja. Die vrouw voldeed aan het signalement."

Zoekactie

Mary-Anne Goossens was half juni naar Malaga gegaan voor een vakantie van tien dagen. Op 16 juni stuurde ze nog een sms'je naar haar kinderen vanuit Nerja. Een dag later kreeg de familie geen contact meer met haar.

Vervolgens heeft de Spaanse politie dagenlang met speurhonden en helikopters gezocht naar de vermiste vrouw. Om te helpen bij de speurtocht reisden familieleden en vrienden ook naar Malaga. Er werd zelfs al een speciaal fonds opgericht om een verdere zoekactie te financieren.

Wanneer Mary-Anne Goossens naar Nederland terugkeert, is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl