NOS NieuwsAangepast

Brand Hoofddorp lijkt gezinsmoord

De woningbrand in Hoofddorp waarbij dinsdagochtend vijf mensen omkwamen, is zeer waarschijnlijk door één van de gezinsleden gesticht. Dat heeft burgemeester Weterings van Haarlemmermeer gezegd op een persconferentie.

In de woning is een jerrycan gevonden en de deuren waren gebarricadeerd. Het Openbaar Ministerie had vanmiddag al gezegd dat er bij de woningbrand mogelijk sprake was van een misdrijf.

In het huis werden maandagnacht vijf lichamen gevonden. Het gaat om een 43-jarige Irakees, zijn 35-jarige vrouw uit Rusland en hun drie kinderen van 11, 8 en 6 jaar oud. De familie woonde sinds 2000 in Nederland en betrok vorig jaar juli het huis in Hoofddorp.

Melding

De man had vorige maand de politie gebeld over problemen binnen het gezin, waarna Jeugdzorg werd ingeschakeld. Het gezin besloot hierop samen met de politie en Jeugdzorg dat het gezin de problemen zelf kon oplossen.

Op de Montessorischool in de wijk Toolenburg, de school van de kinderen, is voor opvang en slachtofferhulp gezorgd. Ook buurtbewoners zijn opgevangen.

De gemeente Haarlemmermeer heeft dinsdagavond een bijeenkomst gehouden voor omwonenden van de woningbrand. Daarbij waren ook medewerkers van slachtofferhulp aanwezig.

Explosie

De brand in Hoofddorp brak kort voor 02.00 uur uit. Toen de brandweer aankwam stond het huis al in lichterlaaie. Buurtbewoners hebben ook een explosie gehoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl