NOS SportAangepast

Djokovic pakt titel op Wimbledon

Novak Djokovic heeft voor het eerst in zijn loopbaan Wimbledon gewonnen. De Serviër klopte titelhouder Rafael Nadal in de finale met 6-4, 6-1, 1-6, 6-3.

Djokovic en Nadal stonden al zes keer eerder tegenover elkaar op een grand slam-toernooi en de Spanjaard had elke keer nog gewonnen.

Dit jaar is Djokovic echter nagenoeg onverslaanbaar. Hij was Nadal al vier keer eerder de baas en neemt bovendien de eerste plaats op de wereldranglijst over van de Spanjaard.

In de hoogstaande finale ging het in de eerste set lang gelijk op. In de tiende game stokte echter de service van Nadal en Djokovic pakte de set door de eerste breekkans van de partij te benutten.

Sterke comeback Nadal in derde set

In de tweede set haalde Djokovic een ongelooflijk hoog niveau. Nagenoeg alles lukte bij de Serviër, die Nadal in de rally's overklaste, prima serveerde en amper fouten maakte.

De Spanjaard leek rijp voor de slacht, maar kreeg uit het niets toch weer de overhand. Hij plaatste direct een break en langzaam maar zeker ging Djokovic steeds meer fouten maken. Nadal geloofde er weer in en pakte overtuigend de set.

In het vierde bedrijf werkte Djokovic in de openingsgame een breekkans voor Nadal weg om vervolgens een game later zelf wel toe te slaan. Nog gaf Nadal het niet op en mede dankzij een gelukkige netbal kwam hij terug tot 2-2.

Djokovic maakt het koelbloedig af

In het spannende vervolg ging het in de slotfase mis bij de Spanjaard. Hij maakte veel te veel onnodige fouten en Djokovic profiteerde. De Serviër brak Nadal op 4-3 en serveerde de wedstrijd daarna koelbloedig uit.

"Dit is de mooiste dag van mijn leven", jubelde Djokovic, die in 2008 en 2011 de Australian Open op zijn naam schreef. "Als klein jongetje droomde ik ervan om hier te winnen. Ik heb af en toe het gevoel dat ik nog steeds slaap."

Nadal: "Toen ik hier in 2008 voor het eerst won, maakte dat veel emoties in me los, dus ik weet hoe Novak zich voelt. Ik had vandaag graag gewonnen, maar hij was gewoon te goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl