NOS SportAangepast

Amerikaanse broers naast Woodies

Bob en Mike Bryan hebben voor de tweede keer in hun succesvolle loopbaan de dubbelspeltitel op Wimbledon in de wacht gesleept.

De Amerikaanse tweeling, als eerste geplaatst in Londen, versloeg in de finale Robert Lindstedt en Horia Tecau met 6-3, 6-4 en 7-6 (2).

De 33-jarige Bryans, die in 2006 ook zegevierden op Wimbledon, veroverden hun elfde grand slam-titel, waarmee ze het record van het Australische topduo Mark Woodforde en Todd Woodbridge evenaarden. De Woodies boekten zes van hun triomfen op het Engelse gras.

"Ongelooflijk dat we op gelijke hoogte zijn gekomen met een team dat wij zo bewonderen", reageerde Mike Bryan, die samen met zijn broer ook vijf keer de Australian Open, drie keer de US Open en één keer Roland Garros. Vorig jaar boekten ze in Los Angeles hun 62ste toernooizege, waarmee ze Woodforde en Woodbridge ook al een mijlpaal afnamen.

De Amerikaanse broers hadden zowel in de kwartfinales als in de halve finales een zware vijfsetter moeten spelen. In de finale had de Zweeds/Roemeense opponent echter geen schijn van kans. De Bryans gaven geen enkel breekpunt weg.

Eindelijk prijs voor Srebotnik

De dubbelspeltitel bij de dames werd een prooi voor Katarina Srebotnik en Kveta Peschke. Het als tweede geplaatste koppel uit Slowakije en Tsjechië was in de finale met 6-3, 6-1 te sterk voor Sabine Lisicki en Samantha Stosur.

Lisicki en Stosur, die als enige van de vier finalistes grand slam-titels op haar naam had staan, overmeesterden hun tegenstanders aanvankelijk met krachtig tennis en kwamen vlot op 3-1.

Daarna namen Srebotnik en Peschke het heft stevig in handen en maakten ze hun status waar. De dertig-jarige Srebotnik had behalve op de Australian Open in alle grand slam-finales gestaan, maar een titel ontbrak nog op haar palmares.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl