NOS SportAangepast

Nederland en Zuid-Korea in finale

De Oranje-hockeysters hebben zich in Amstelveen geplaatst voor de finale van het toernooi om de Champions Trophy.

De vrouwen wonnen met 2-0 van Zuid-Korea en omdat Argentinië tegen Nieuw-Zeeland niet verder kwam dan 3-2, is Zuid-Korea (op doelsaldo: 6-6 om 5-5) ook zondag de tegenstander in de finale.

Vooraf was gerekend op een salonremise, maar Kim Lammers maakte aan die verwachting een einde door al in de eerste minuut voor 1-0 te zorgen.

Nederland had daarna veel balbezit, maar Korea was het gevaarlijkst en keepster Floortje Engels moest twee keer redding brengen. Na een half uur maakte Carlijn Welten, na goed doorzetten van Claire Verhage, 2-0.

Die treffer werkte bevrijdend en Carlijn Welten en Lammers waren dicht bij 3-0. Aan de andere kant kwam Kim net tekort voor de 2-1.

Geen goals na rust

Na de rust bleef het spel op en neer golven en waren de kansen schaars. Een strafcorner van Maartje Paumen werd door de Koreaanse keepster Young uit de hoek getikt en een tip-in van Kim eindigde net naast het doel. De Argentijnsen op de tribunes moedigden Oranje aan, maar de voor Argentinië noodzakelijke 3-0 viel niet.

Keepster Engels, die zondag weer plaats moet maken voor Joyce Sombroek, was tevreden. "Korea is een gevaarlijke ploeg in de counter. Ik ben blij dat ik vandaag mijn bijdrage heb kunnen leveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl