NOS Voetbal

Noodlijdend Vitesse spreekt van doorbraak, maar eigenaar Parry vindt dat club traag handelt

Vitesse denkt een belangrijke stap te kunnen gaan zetten met oog op het behoud van de proflicentie. Volgens de Arnhemse club is er goede hoop dat Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen van de degradant uit de eredivisie.

De Amerikaanse investeerder Parry en zijn Common Group laten tegenover de NOS een heel ander geluid horen. Volgens hen ligt de bal juist bij Vitesse, dat erg traag zou opereren in de zaak.

'Doorbraak'

Vitesse kampt met een schuld van zo'n 19 miljoen euro en moet de licentiecommissie voor 17 mei overtuigen dat het voldoende geld heeft om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te mogen komen. De Arnhemse club belegde vanavond op Papendal een persconferentie om mee te delen dat er goede hoop is op een snelle oplossing met Parry.

"Er is een doorbraak in de gesprekken", zei interim-directeur Edwin Reijntjes van de Arnhemse club. "We verwachten er heel snel iets over naar buiten te kunnen brengen. We zijn er nog niet, maar het gaat de goede kant op. We zijn het redelijk eens over de voorwaarden, maar het moet nog helemaal vastgelegd worden."

Volgens Reijntjes zou Parry bereid zijn om zijn aandelen af te staan aan een stichting genaamd 'Vitesse voor Altijd'. Parry reageert tegenover de NOS verbaasd. "Over dat plan waren we het weken geleden al eens, ik heb daar altijd aan meegewerkt. Het wachten is gewoon tot de club het voor elkaar heeft."

Volgens Parry is Vitesse niet alleen traag, de club zou ook onterecht de schuld daarvan op hem willen afschuiven. "De Common Group staat open voor de tussenoplossing om de aandelen onder te brengen bij de stichting en is nog steeds in afwachting van de documenten."

Russische eigenaar

Het is voor Vitesse belangrijk om de aandelen onder te kunnen brengen in de stichting, omdat de club dan de banden met de Russische eigenaar Valeri Oyf eindelijk kan beëindigen. Een afscheid van de Rus is een belangrijke eis van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Want met Oyf als eigenaar wil ING de rekening van Vitesse opheffen en kan een accountantskantoor de jaarrekening van de club niet goedkeuren.

Parry zou nog 14 miljoen euro tegoed hebben van Vitesse, dat vanwege het financiële wanbeleid 18 strafpunten kreeg van de KNVB, wat de degradatie bezegelde. Een crowdfundingsactie van Vitesse heeft al ruim 1 miljoen euro opgeleverd.

In een statement laat de Common Group weten dat er vertrouwen in te hebben dat de KNVB goedkeuring geeft aan de overdracht van de aandelen naar de stichting 'Vitesse voor Altijd'. Parry is bereid om 20 miljoen in Vitesse te investeren en uitstaande schulden te betalen, mits de proflicentie behouden blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl