NOS Nieuws

Giftige dampen kosten vijf Siciliaanse rioolwerkers het leven

Op het Italiaanse eiland Sicilië zijn vijf mannen omgekomen bij onderhoudswerkzaamheden aan het riool. De slachtoffers werkten aan een pomp in de buurt van een wijnmaker, in de gemeente Casteldaccia.

Vermoedelijk hebben de mannen giftige dampen ingeademd. Een zesde slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens persbureau DPA zaten de mannen vast en vielen ze flauw door de dampen. Een zevende arbeider kon de plek wel verlaten en sloeg alarm.

Vermoedelijk is sprake van vergiftiging met waterstofsulfide. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet bekend.

Arbeidsongevallen

Ongelukken op de werkvloer komen vaak voor in Italië. Vorige maand kwamen bij een explosie in een waterkrachtcentrale zeven mensen om het leven.

In februari kwamen vijf bouwvakkers om toen een muur instortte op de bouwplaats van een supermarkt in Florence. In augustus 2023 stierven vijf mannen tijdens onderhoud aan de treinsporen nabij Turijn. Ze werden overreden door een trein. Nog veel vaker zijn er individuele sterfgevallen waarvoor minder media-aandacht is.

Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar kwamen in Italië 119 mensen om op hun werk, becijferde de organisatie INAIL, die nabestaanden ondersteunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl