Een NOS-redacteur zag hoe het stationsplein werd afgezet met afzetlint
NOS Nieuws

Meerdere aanhoudingen na vechtpartij op Utrecht CS, slachtoffer naar ziekenhuis

Bij een incident op Utrecht Centraal zijn zeker drie mensen aangehouden. Volgens de politie ging het om een vechtpartij tussen "een aantal personen".

Eén persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er is nog niets bekend over de identiteit van het slachtoffer.

De politie werd rond 05.15 uur opgeroepen voor een steekincident op het stationsplein, maar later bevestigde een woordvoerder dat er geen wapens waren gebruikt.

Een NOS-redacteur ter plaatse zag zeker tien politieagenten van de stationshal een perron op rennen. Daar werden twee mannen aangehouden.

Het treinverkeer van en naar het station werd tijdelijk stilgelegd op last van de politie, maar is inmiddels weer hervat.

Al jaren sprake van overlast

Het stationsplein van Utrecht Centraal kampt al jaren met overlast. In 2022 maakte de gemeente het mogelijk om een verblijfsontzegging op te leggen voor mensen die overlast veroorzaken op het stationsplein. Een verblijfsontzegging kan alleen worden opgelegd in een gebied waar sprake is van structurele overlast.

Op het perron bij spoor 2 zag een NOS-redacteur hoe twee mannen werden aangehouden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl