Esmee Brugts

Brugts bijna kampioen met Barcelona, Oranje-aanvalster trefzeker in monsterzege

Het is een kwestie van tijd voordat Oranje-international Esmee Brugts zich met FC Barcelona de kampioen van Spanje mag noemen. De 20-jarige aanvalster was woensdag trefzeker voor haar club en had zodoende een klein aandeel in de ruime 8-0 thuiszege op Madrid CF.

Voor Brugts, die bezig is aan haar eerste seizoen bij Barcelona, zou een Spaanse titel een primeur zijn. De club zelf is al jaren een dominante factor in de binnenlandse competitie. De laatste vier jaar ging het landskampioenschap telkens naar Barcelona.

Met nog vijf duels te gaan heeft de ploeg van trainer Jonatan Giráldez een ruime voorsprong op Real Madrid, de nummer twee van de ranglijst. Het gat is momenteel twaalf punten. Barcelona heeft bovendien een veel beter doelsaldo.

De speelsters van FC Barcelona juichen, met Esmee Brugts op de achtergrond

Brugts scoorde woensdag in het duel met Madrid CF - de huidige nummer vijf van de competitie - met een laag schot in de hoek. Ze ontving op de rand van het strafschopgebied een fraaie steekpass, kapte naar binnen en plaatste de bal buiten bereik van de keepster.

Barcelona, dat eind deze maand de Champions League-finale speelt, ging daardoor met een 5-0 voorsprong de rust in. Na de pauze was de thuisploeg nog driemaal trefzeker. Brugts gaf vier minuten voor tijd een assist op Marta Torrejón, die daarmee voor de zevende goal van de avond zorgde.

Opvallend genoeg had Barcelona voor de monsterscore niet eens de volledige A-garnituur nodig. De ploeg begon tegen Madrid met tien andere speelsters ten opzichte van de vorige wedstrijd, toen Barcelona ten koste van Chelsea de finale van de Champions League bereikte.