NOS Nieuws

Vier agenten doodgeschoten tijdens vuurgevecht in North Carolina

Vier politieagenten zijn gisteren gedood tijdens een vuurgevecht in de Amerikaanse staat North Carolina. Ze zochten een man vanwege illegaal wapenbezit en werden beschoten toen ze aankwamen bij het huis waar hij was. Vier andere agenten raakten gewond.

De agenten werden door de verdachte beschoten toen ze de woning in de stad Charlotte naderden. Ze schoten hem daarop dood in de voortuin. Vervolgens werd er door iemand anders geschoten vanuit het huis.

Volgens buurbewoners ontstond daarop een vuurgevecht dat enkele minuten duurde:

Vier agenten in North Carolina doodgeschoten

Na een impasse van zo'n drie uur kon de politie met behulp van gepantserde trucks het pand binnendringen. De agenten troffen daar een vrouw en een jongen van 17 aan. Zij zijn aangehouden en worden verhoord.

Drie reeksen schoten

"Vandaag hebben we een aantal helden verloren die simpelweg probeerden onze gemeenschap veilig te houden", zei de politiechef op een persconferentie.

Een buurtbewoner zegt tegen persbureau AP dat ze haar huis aan het schoonmaken was toen ze de eerste schoten hoorde. Daarna was het volgens haar even stil, waarna er een tweede reeks schoten volgde en nog derde.

Op beelden was te zien hoe ambulances met loeiende sirenes naar het ziekenhuis reden. Wegen in de omgeving van het huis werden afgesloten zodat ze sneller bij het ziekenhuis konden komen. Op vier scholen in de stad mochten kinderen tijdelijk niet naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl