NOS SportAangepast

Sjarapova soeverein naar halve finales

Maria Sjarapova staat voor het eerst sinds 2006 weer in de halve finales van Wimbledon.

De kampioene van 2004 liet op het overdekte Centre Court geen spaan heel van Dominika Cibulková. Het werd 6-1, 6-1.

De kleine Slowaakse (1.61 meter) had in de vorige ronde nog verrassend gewonnen van Caroline Wozniacki, maar tegen de als vijfde geplaatste Sjarapova was ze geheel kansloos.

Cibulková kwam simpelweg kracht tekort. De 24-jarige Russin beukte er vanaf de baseline lustig op los en had telkens de overhand in de rally's. Ondanks haar goede voetenwerk kwam Cibulkova niet onder de druk uit en na een uur werd ze uit haar lijden verlost.

Lisicki te sterk voor Bartoli

Sjarapova treft nu Sabine Lisicki, die nog niet eerder in de halve finales van een grand slam-toernooi stond. De Duitse klopte Marion Bartoli, verliezend finaliste in 2007, met 6-4, 6-7 (4), 6-1.

Beide speelsters wonnen deze maand een grastoernooi (Bartoli in Eastbourne en Lisicki in Birmingham) en beiden zorgden voor een verrassing in Londen; Lisicki klopte Li Na en Bartoli versloeg Serena Williams.

De goedlachse Duitse profiteerde van het matige loopvermogen van Bartoli. Ze stuurde de Francaise van links naar rechts en sloeg vaak toe met dropshots. Lisicki miste op 5-4 in de tweede set drie matchpoints, werd gebroken en verloor de tiebreak. De Duitse bleek echter mentaal sterk en was in het vervolg superieur.

Kvitová weer naar halve finales

Petra Kvitová drong net als vorig jaar door tot de halve eindstrijd in Londen. De Tsjechische rekende in drie sets af met Tsvetana Pironkova: 6-3, 6-7 (5), 6-2.

Pironkova, die in 2010 ook verrassend de laatste vier had gehaald op Wimbledon, kon haar knappe zege op Venus Williams geen passend vervolg geven. De Bulgaarse werd constant onder druk gezet door de 21-jarige Kvitová, die indruk maakte met kiezelharde services en groundstrokes.

De Tsjechische had de klus ook in twee sets kunnen klaren, maar in de tiebreak verspeelde ze een 4-1 voorsprong. In de derde set had ze na een vroege break de regie direct weer stevig in handen.

Wimbledon-primeur voor Azarenka

Kvitová ontmoet in de halve finales Viktoria Azarenka, die voor het eerst de laatste vier haalde bij een grand slam- toernooi. De Wit-Russin won met 6-3, 6-1 van Tamira Paszek, de laagst ingeschaalde kwartfinaliste in Londen.

Nadat op baan 1 één game was gespeeld, sloeg de regen toe. Later werd de partij tegen de gebruiken in voltooid op een andere baan, het overdekte Centre Court.

Daar liep Azarenka met speels gemak uit naar 5-1, waarna Paszek in haar eerste kwartfinale op een grand slam-toernooi terugkwam naar 5-3. Azarenka trok echter op de service van de Oostenrijkse de set naar zich toe, waarna de Wit-Russin geen problemen meer kende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl