Een verslaggever van RTV Utrecht vond de wagen in een parkeergarage
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

In Utrecht kwijtgeraakte auto is terecht, stond in parkeergarage

Een geparkeerde auto in Utrecht waar al anderhalve week naar werd gezocht door een familie uit Rosmalen (Noord-Brabant), is terecht. Een verslaggever van RTV Utrecht vond de wagen vanmiddag in een parkeergarage.

De 70-jarige eigenaar van de witte Nissan had de auto in de ochtend van 18 april ergens in de stad geparkeerd en was vervolgens met de fiets naar een afspraak in het centrum van de stad gegaan om parkeerkosten te besparen. Na de afspraak wist hij niet meer waar de auto stond.

"Het kortetermijngeheugen van mijn vader gaat achteruit", legde zoon Evan Mertens eerder uit bij RTV Utrecht. "Maar het is de eerste keer dat hij de auto niet kan terugvinden."

7 kilometer gefietst

De familie vermoedde dat de man na het parkeren 7 kilometer heeft gefietst naar het centrum van Utrecht. Dat was af te lezen van de kilometerteller van zijn fiets. De auto stond vermoedelijk geparkeerd ten zuiden van Utrecht of in het noorden van Nieuwegein.

De familie had een kaart gemaakt en alle gebieden ingekleurd waar al gezocht is. De zoon had zelf al gezocht in Kanaleneiland, Westraven en delen van Hoograven.

De kaart waar al was gezocht

In de loop van de ochtend kreeg de familie tientallen tips binnen, maar de bus werd aanvankelijk niet gevonden. De verslaggever vond hem uiteindelijk in een wijk waar nog niet gezocht was.

De familie laat aan de regionale omroep weten blij te zijn dat de auto terecht is. "Het kan zo simpel zijn", zegt Evan Mertens. "Ik kan het bijna niet meer geloven dat hij überhaupt nog ergens staat."

De familie gaat de bus zo snel mogelijk ophalen. En dan komt er iets in te liggen waardoor ze hem altijd kunnen terugvinden.

Advertentie via Ster.nl