Werk aan een van de perrons op station Tilburg
NOS Nieuws

Monsterklus van start op station Tilburg: ruim twee weken geen treinen

ProRail begint vandaag aan een grote klus op station Tilburg. Daardoor is er tot en met maandag 13 mei geen treinverkeer van en naar het station mogelijk. De NS zet 150 bussen in om reizigers te vervoeren.

De impact van de werkzaamheden is heel groot, zegt ProRail tegen Omroep Brabant. "Voor de reiziger is het echt vervelend. We combineren werkzaamheden zoveel mogelijk, zodat het daarna ook echt even klaar is."

De werkzaamheden zijn het voorlopige sluitstuk van een jarenlange metamorfose van station Tilburg. In 2015 kreeg het station een nieuwe doorgang en werd het dak opgeknapt. In 2020 en 2021 gingen twee nieuwe fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde open. De komende twee weken worden onder meer de steile trappen vervangen en krijgen perrons en sporen een opknapbeurt.

De klus blijft niet beperkt tot station Tilburg. Ook op het bijna 3 kilometer lange stuk spoor tussen de stations Tilburg en Tilburg Universiteit wordt gewerkt, evenals op station Tilburg Universiteit zelf. Daar komen onder andere nieuwe bestrating, verlichting, camera's en een nieuwe omroepinstallatie.

Nog meer werk

Los van het werk in Tilburg zelf werkt ProRail de komende twee weken aan het spoor tussen Tilburg Universiteit en Breda én tussen Tilburg en Vught. Op maandag 13 mei rijden er daarom geen treinen tussen Tilburg en Breda.

"Hiermee komen we bijna aan het einde van tien jaar renovatie van station Tilburg", zegt ProRail. De komende jaren worden nog wel wat werkzaamheden verricht, maar zijn die voor de reiziger minder zichtbaar en ingrijpend.

Amsterdam en Zwolle

ProRail begint morgen ook aan werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal. Tot en met 4 mei moeten reizigers tussen Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Centraal rekening houden met overstappen en een langere reistijd.

In Zwolle brengt ProRail komende week dwars over het station de brugdelen aan van de nieuwe houten loopbrug tussen het centrum en de zuidzijde van de stad. Als gevolg daarvan rijden vanaf maandag tot en met woensdag geen treinen van en naar Zwolle. Een dag later rijden de treinen van en naar het station alleen op bepaalde trajecten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl