Nasleep van de tornado in Omaha, Nebraska
NOS NieuwsAangepast

Spoor van vernieling in Amerikaanse steden na tornado's

In de staten Nebraska en Iowa in het Midden-Westen van de Verenigde Staten hebben meerdere tornado's honderden huizen en een lokaal vliegveld met de grond gelijkgemaakt. Vijf mensen raakten gewond.

Een van de tornado's raasde door een gebied in Nebraska waar een kilometerslang spoor van vernieling achterbleef. Een gebouw waar op dat moment ongeveer zeventig mensen in zaten, stortte in. Drie mensen raakten daarbij gewond en verschillende mensen kwamen bekneld te zitten. Volgens de autoriteiten kon iedereen geëvacueerd worden en waren de verwondingen niet levensbedreigend.

Zo ziet de vernieling eruit in Nebraska:

Tornado maakt huizen met de grond gelijk in Nebraska

Een stuk verderop, in de stad Omaha, raakten twee mensen gewond. Het vliegveld van Omaha werd ook getroffen door een tornado, passagiers in de terminal werden naar stormkelders gebracht. Een deel van de luchthaven is totaal verwoest. Na een sluiting van ongeveer een uur werd het vliegverkeer weer opgestart.

Op beelden is de verwoesting die de tornado's hebben achtergelaten goed te zien. Huizen zijn grotendeels verwoest, van sommige panden is zelfs helemaal niks meer over. Hulpdiensten zijn in groten getale uitgerukt. Ze doorzoeken de huizen op eventuele slachtoffers.

Dit zijn beelden van de schade in Iowa:

Het Amerikaanse weerinstituut waarschuwt nog steeds voor zware stormen en onweersbuien, maar dan in de zuidelijke staat Texas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl