Sergiño Dest
NOS Voetbal

'PSV'er Dest scheurt voorste kruisband en komt heel 2024 niet meer in actie'

PSV-verdediger Sergiño Dest komt vanwege een zware knieblessure dit hele kalenderjaar niet meer in actie. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De Amerikaan heeft zijn voorste kruisband afgescheurd. Hij liep de blessure op tijdens de training. PSV huurt Dest dit seizoen van FC Barcelona.

Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, zei zondagavond in Studio Voetbal dat de club vorige week met het management van Dest heeft gesproken over een langer verblijf in Eindhoven. PSV heeft een koopoptie van ongeveer 10 miljoen euro op de huurling.

Brands antwoordde positief op de vraag of de gesprekken met de zaakwaarnemer van Dest goed verlopen. "Wij geloven in Sergiño als speler, we zouden hem graag willen houden."

Hij voegde eraan toe dat Dest, dit seizoen een van de belangrijkste spelers bij PSV, steeds meer overtuigd is geraakt om langer bij de club te blijven.

PSV landskampioen

PSV staat op punt landskampioen te worden. Er staan voor de Eindhovense ploeg nog vier wedstrijden op het programma in de eredivisie: SC Heerenveen-uit, Sparta Rotterdam-thuis, Fortuna Sittard-uit en RKC Waalwijk-thuis.

Dest was dit seizoen van groot belang voor PSV. De Amerikaan kwam 25 van de tot dusver 30 gespeelde wedstrijden in actie, Allemaal als basisspeler.

Dest scoorde als vaak opstomende linksback twee doelpunten en gaf zes assists. In de Champions League speelde Dest ook alle wedstrijden voor PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl