NOS Sport

Orion na nieuwe vijfsetter op 2-0 voorsprong in finale landskampioenschap

Volleyballers Orion winnen ook tweede finalewedstrijd in vijfsetter

De volleyballers van Orion staan tegen Dynamo na twee wedstrijden in de best-of-five-serie om de landstitel op een 2-0 voorsprong. Net als zaterdag waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en moest er een vijfde set aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Orion trok aan het langste eind: 20-25, 25-19, 25-17, 24-26, 15-12.

Woensdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Bij winst van Orion is de landstitel vergeven.

Spannende sets

De beginfase ging mooi gelijk op, maar tegen het einde van de eerste set sloeg Dynamo een gaatje en liep weg. Bij 24-20 was er een setpoint en dat werd meteen benut en dus kwam de ploeg van Redbad Strikwerda op voorsprong.

De tweede set begon ook gelijkwaardig, maar daarna liep het verschil op naar vier punten in het voordeel van Orion. Dat gat bleef bestaan en dus kwamen de Doetinchemmers op 1-1 in sets.

In set drie hadden de Doetinchemmers duidelijk het voortouw. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd en dat resulteerde in 25-17 setwinst: 2-1 voor Orion.

De vierde set ging meer gelijk op. Dynamo nam daarin een aantal keer een kleine voorsprong. Aan het einde van de set pakte Dynamo duidelijk het initiatief en liep weg naar 22-19. Maar toen de spanning op begon te lopen, gaf Dynamo de ruime voorsprong weg.

Bij 24-23 was er een belangrijk punt. Sjors Tijhuis van Dynamo leek de set te beslissen, maar de bal was net uit. En dus werd het 24-24. Toch wist de ploeg uit Apeldoorn de set binnen te halen: 26-24.

Beslissende set

Een vijfde set moest opnieuw de beslissing brengen. In die beslissende set, die gaat tot 15 punten, waren de ploegen wederom aan elkaar gewaagd. Tot 5-5 was er evenwicht, daarna liep Orion naar 7-5. De voorsprong van twee punten bleef lang staan en zo kwam Orion ook op 14-12 en dus matchpoint.

Orion benutte dat matchpoint meteen en staat nu met 2-0 voor in de best-of-five serie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl