NOS NieuwsAangepast

Directeur Chemie-Pack aangehouden

De directeur en drie andere leidinggevenden van Chemie-Pack in Moerdijk zijn vanmorgen vroeg gearresteerd. Het chemische bedrijf ging begin januari in vlammen op.

Behalve de directeur zijn de productieleider, de productiechef en de veiligheidscoördinator aangehouden. De vier worden ervan verdacht dat ze grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen hebben opgeslagen en bewerkt op plaatsen waar dat niet is toegestaan. Er stonden zo'n 200 vierkante vaten op het binnenterrein van Chemie-Pack die daar niet hadden mogen staan, zegt het Openbaar Ministerie.

Ze zouden hun milieuvergunning hebben overtreden. Er staat een maximale straf van 6 jaar op de zaken waarvan de vier worden verdacht.

Risico's

Bij Chemie-Pack werd gewerkt met veel gevaarlijke stoffen. Medewerkers van het bedrijf mengden stoffen, goten ze over en verhitten ze.

Uit onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie gebleken dat de extra risico's van die werkzaamheden niet in het veiligheidsbeleid waren vastgelegd. De veiligheidsmaatregelen bij Chemie-Pack schoten tekort, vermoedelijk om kosten te besparen, zegt het OM.

De advocaat van Chemie-Pack noemt de arrestaties heel verrassend. Hij vindt de actie overdreven en denkt dat het OM het onderzoek probeert te forceren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl