NOS Wielrennen

De Marchi soleert naar ritzege in Ronde van de Alpen, Foss behoudt leiding

Alessandro De Marchi heeft de tweede rit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De 37-jarige Italiaan van Jayco-AlUla kwam na 190,7 kilometer solo over de meet in het Oostenrijkse Stans. De Noor Tobias Foss (Ineos) behield de leiding.

De Marchi maakte deel uit van zes vroege vluchters, die hun kans waagden op ritsucces. Zij leken kansloos toen Ineos (vermoedelijk met mogelijk sprintsucces van Filippo Ganna in het achterhoofd) het tempo langzaam verhoogde.

Op 25 kilometer - toen de voorsprong van de zes was geslonken van vier naar twee minuten - ging de Britse formatie echter plots van kop af.

Eenmaal in eigen land rook de Oostenrijker Patrick Gamper (Bora-hansgrohe) rook zijn kans, maar werd al snel voorbijgereden door De Marchi en Simon Pellaud. De Zwitser van Tudor werd op de Gnadenwald-klim genadeloos gelost door de Jayco-renner, die zijn eerste zege sinds oktober 2021 boekte.

Sterke Poels

Wout Poels was op de achtste plek de beste Nederlander. In het klassement bezet de Limburgse klimmer de zesde plek, op 13 seconden van Foss.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl