NOS Sport

Scheffler wint Masters, Woods eindigt als laatste in finale fase van toernooi

Scheffler maakt status waar en wint voor tweede keer de Masters, bijrol Woods

De Amerikaan Scottie Scheffler heeft de Masters gewonnen, een van de meest prestigieuze toernooien in het golf. Hij noteerde over de achttien holes op zondag een score van 68, wat betekent dat hij in totaal vier slagen minder nodig had dan het baangemiddelde (par).

Het is voor Scheffler, de nummer één van de wereld, de tweede keer dat hij de Masters wint, nadat hem dit eerder was gelukt in 2022. Hij neemt naast het traditionele groene jasje ook 3,6 miljoen dollar aan prijzengeld in ontvangst.

Traditiegetrouw krijgt Scottie Scheffler het groene jasje uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Jon Rahm

Ludvig Aberg, de pas 24-jarige debutant uit Zweden, speelde een indrukwekkend toernooi op de Augusta National Golf Club en eindigde als tweede. Zijn totaalscore (281) was vier slagen hoger dan die van de 27-jarige Scheffler.

Negatief persoonlijk record voor Woods

Vooraf waren veel ogen gericht op Tiger Woods, die geldt als een van de beste golfers aller tijden. Hij won de Masters in het verleden vijf keer, maar is mede door een zwaar auto-ongeluk in 2021 niet meer de golfer van weleer.

Woods baarde eerder deze week opzien door voor de 24ste opeenvolgende keer de 'cut' te halen, een record. De 'cut' houdt in dat een golfer na de eerste 36 holes, gespeeld op donderdag en vrijdag, bij de beste zestig deelnemers moet zitten.

Tiger Woods

Voor Woods bleek het halen van de cut het maximale. Op zaterdag had hij 82 slagen nodig, tien boven par, wat zijn slechtste ronde ooit betekende op een majortoernooi. Op zondag speelde hij nog wel een ronde, zijn honderdste op de Masters, maar was de hoop op de titel al vervlogen.

Een memorabel moment voltrok zich toen Woods klaar was met de zestiende hole. Daar maakte hij op respectvolle wijze contact met de legendarische sportverslaggever Verne Lundquist. De 83-jarige Lundquist was deze week voor de veertigste en laatste keer verslaggever bij de Masters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl