Janis Boonstra
NOS SportAangepast

Nog geen olympisch ticket voor 3x3-basketbalploegen na nederlagen in halve finales

De Nederlandse 3x3 basketbalteams zijn er bij het eerste olympisch kwalificatietoernooi in Hongkong niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs.

Voor de winnaars van het toernooi in Hongkong ligt een olympisch ticket klaar, maar beide Nederlandse teams strandden in de halve finales. De vrouwen verloren kansloos met 20-12 van Polen, de mannen gingen in overtime nipt onderuit tegen olympisch kampioen en latere winnaar Letland (15-14).

Nederlandse teams krijgen volgende maand nog twee kansen om een olympisch ticket te veroveren.

3x3-basketballers laten kans op olympisch ticket liggen in Hongkong

Worthy de Jong, Jan Driessen, Dimeo van der Horst en Bryan Alberts waren wel heel dicht bij de finale. Lang keek de ploeg tegen een achterstand aan, maar in de laatste twee minuten kwam Oranje via tweepunters van De Jong en Van der Horst op een 13-11 voorsprong.

Vlak voor tijd maakte Letland gelijk, waarna het duel beslist moest worden in de extra tijd. Wie daarin als eerste twee punten weet te maken, wint het duel. Nederland maakte het eerste punt via Van der Horst en kreeg ook kansen op een tweede score, maar Nauris Miezis maakte met een tweepunter een einde aan de Nederlandse hoop op een olympisch ticket.

Nederlandse vrouwen weggespeeld

Noor Driessen, Loyce Bettonvil, Janis Boonstra en Julia Jorritsma waren als regerend Europees kampioen en nummer acht van de wereldranglijst op papier favoriet in het duel met Polen, de nummer elf van de wereld. Maar Oranje kwam nooit goed in de wedstrijd en werd bij vlagen weggespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl