Sparta beëindigt gelijkspelreeks Almere City met late goal in Flevoland

Bekijk de samenvatting van Almere City FC - Sparta Rotterdam

Zes keer speelde Almere City gelijk in de voorgaande zes eredivisiewedstrijden. Door de late 2-2 van Thomas Robinet tegen Sparta Rotterdam was het zevende opeenvolgende gelijkspel dichtbij, maar Arno Verschueren bezorgde Sparta in de 88ste minuut de 2-3 winst.

Zo kwam een einde aan de bijzondere reeks van Almere. Deze eeuw kende alleen NEC in de eredivisie een langere reeks remises: 7 in augustus-oktober 2022. Die reeks eindigde door een 2-0 nederlaag tegen Sparta.

Stand eredivisie

In de laatste zaterdagwedstrijd van dit eredivisieseizoen schoot de thuisploeg uit de startblokken. Almere-smaakmaker Yoann Cathline had enkele scharen in huis en verraste Sparta-keeper Nick Olij in de 5de minuut met een schot in de korte hoek.

Sparta buigt het nog voor rust om

Daarna nam Sparta het heft in handen en de bezoekers hadden niet veel tijd nodig om terug te komen. Uit een voorzet van Saïd Bakari tikte de Noorse spits Tobias Lauritsen in de 19de minuut de gelijkmaker binnen.

Djevencio van der Kust zette Sparta met zijn eerste eredivisiedoelpunt op voorsprong. Na fraai voorwerk van Koki Saito schoot de linkspoot hoog binnen.

• ANP
    Almere City viert de 1-0 van Yoann Cathline
  • ANP
    Djevencio van der Kust

In de tweede helft verzuimde Sparta de score uit te bouwen en daarvoor leek Thomas Robinet op aangeven van zijn Franse ploeggenoot Théo Barbet in de 87ste minuut de rekening te presenteren.

Een minuut later gaf Almere het punt echter weer weg. De eerste Sparta-aanval na de gelijkmaker leverde meteen de 2-3 op. Lauritsen kopte de bal naar de instormende Verschueren en die volleerde knap raak.