Feest bij de speelsters van Kampong na een doelpunt tegen HGC

Vrouwen en mannen Kampong doen goede zaken in strijd om play-offs

De hockeysters en hockeyers van Kampong hebben goede zaken gedaan met het oog op de play-offs van de Tulp Hoofdklasse.

De vrouwen uit Utrecht wonnen met 2-1 van HGC. Iris de Kemp opende de score voor Kampong, waarna Joosje Rijpstra er 1-1 van maakte. Luna Fokke maakte enkele minuten voor tijd de winnende treffer.

De Kampong-vrouwen staan door de zege vierde in de Tulp Hoofdklasse met zeven punten voorsprong op Pinoké, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Een plek bij de eerste vier is genoeg voor een plekje in de play-offs.

De mannen moesten ook spelen tegen de ploeg uit Wassenaar en wonnen met 3-0 dankzij doelpunten van Derck de Vilder, Jelle Phijffer en Sander de Wijn. Daardoor klimmen de mannen van Kampong naar de derde plaats.

Boet Phijffer en Jelle Phijffer vieren een doelpunt

Bij de mannen stond er ook een heuse kelderkraker op het programma. Nummer elf Schaerweijde ontving nummer twaalf en hekkensluiter Laren en beide ploegen hielden elkaar op 1-1.

Schaerweijde zal het meest tevreden zijn geweest met het gelijkspel want daardoor wordt Laren op drie punten gehouden.

Veldspeler op doel

Het duel kende een opmerkelijk moment. Nadat Laren-doelman Joppe Boerstra een gele kaart had gekregen moest hij ook tien minuten naar de kant.

Omdat Laren geen reservekeeper op de bank had zitten, moest veldspeler Facundo Zarate onder de lat plaatsnemen. Hij kon niks uitrichten tegen de strafbal van Jelle Westendorp. Na rust maakte Joaquin Krüger gelijk voor Laren.

Sam Vlasman had met enkele seconden op de klok nog een kans op de winnende treffer voor Laren, maar zijn inzet kwam hard op de lat.