Jordy Cretier viert zijn doelpunt tegen Finland

Oranje-zaalvoetballers houden zicht op WK na laat gelijkspel tegen Finland

De Nederlandse zaalvoetballers hebben de eerste van twee play-offwedstrijden met Finland om een plek op het WK gelijkgespeeld. In het topsportcentrum in Almere werd het 1-1.

Komende woensdag is in Finland de return. De winnaar van het tweeluik mag naar het WK dat in september wordt gehouden in Oezbekistan. Het Nederlands zaalvoetbalteam deed voor het laatst in 2000 mee aan een WK.

Oranje had in de eerste helft een licht overwicht en kreeg een paar flinke kansen waarbij Ayoub Boukhari de gevaarlijkste man was.

De jongere broer van voormalig prof Nourdin Boukhari was met een paar individuele acties en fraaie schoten dicht bij een doelpunt, maar ook Said Bouzambou had de 1-0 op de voeten. Zijn inzet werd net aan verdedigd.

Toch waren het de Finnen die na een vlotte aanval de score wisten te openen. Jaakko Alasuutari kon vier minuten voor rust simpel binnenwerken.

Na rust draaiden de Finnen de duimschroeven iets meer aan en kreeg Nederland steeds meer moeite om onder de druk uit te voetballen. Toch wist Oranje zo nu en dan gevaarlijk te worden.

Zo dreigend als in de eerste helft werd Nederland echter niet, maar vlak voor tijd wist Oranje alsnog gelijk te maken. Jordy Cretier, die zijn eerste interland speelde, tikte op aangeven van Ismail Ouaddouh van dichtbij binnen.