Jude Bellingham in duel

Real en Barcelona winnen met kleine marge, Griezmann uitblinker bij Atlético

Koploper Real Madrid heeft in de Spaanse competitie een moeizame zege geboekt bij RCD Mallorca. Het werd 0-1. Real staat acht punten los van FC Barcelona, dat met 0-1 won bij Cádiz.

De eerste helft was aan beide kanten moeizaam. Er waren maar weinig grote kansen.

Pas na rust stond de eerste treffer op het bord. Aurélien Tchouaméni schoot van buiten de zestien prachtig raak. Daarna bleven de Koninklijken de sterkere partij. Makkelijk ging het niet, maar de landstitel komt steeds dichter bij voor Real.

Ook Barcelona, waar Frenkie de Jong de hele wedstrijd op de bank zat, won met een klein verschil. Op bezoek bij Cádiz kwam de ploeg van Xavi lange tijd niet verder dan een aantal afstandsschoten.

João Félix brak voor rust de ban met een mooie omhaal uit een corner. Fermín López leek ook meteen de 2-0 te maken, maar de bal werd - met de nodige portie geluk - van de lijn gehaald.

Buitenspel

Na rust schoot Juanmi raak voor Cádiz, maar de Spanjaard stond buitenspel. Juanmi was het zelf niet met de beslissing eens, maar zelfs vanuit een helikopter zou duidelijk zijn geweest dat hij voorbij de laatste verdediger was.

Beide ploegen kregen hier en daar een kans, al dan niet afgefloten voor buitenspel. Diadie Samassékou loste twaalf minuten voor tijd een mooi schot, maar Marc-Andre ter Stegen verrichtte een minstens net zo mooie redding. De 0-1 bleef staan.

Eerder op de warme Spaanse zaterdag won Atlético Madrid in eigen huis van Girona. Ondanks een vroege achterstand won Atléti met 3-1 van de nummer drie van de Spaanse competitie, waar Daley Blind in de basis stond.

Het was een typische Atlético-overwinning: zonder echt goed te voetballen, of veel balbezit te hebben, werd er simpelweg meer gescoord dan de tegenstander. Zoals wel vaker was Antoine Griezmann de uitblinker met twee goals.

Memphis Depay deed wegens een blessure niet mee bij Atlético.

Antoine Griezmann

Een vlijmscherpe voorzet van Girona-speler Yan Couto werd bij de tweede paal binnengelopen door de Oekraïense topschutter Artem Dovbyk, die zijn zeventiende competitietreffer van het seizoen maakte.

De ploeg van Diego Simeone stelde snel orde op zaken. Door treffers van Antoine Griezmann (penalty) en Angel Correa ging Atlético met een voorsprong de rust in.

Na de pauze scoorde Griezmann nogmaals. Ondanks dat Girona eigenlijk weer de betere ploeg werd, stond er na negentig minuten een 3-1 nederlaag.