Jurickson Profar
NOS Sport

Honkballer Profar slaat grandslamhomerun en bezorgt Padres zege op Giants

Jurickson Profar heeft in de MLB San Diego Padres de zege bezorgd bij San Francisco Giants. De honkballer uit Curaçao zorgde met een grandslamhomerun voor alle punten in de wedstrijd: 0-4.

Als een honkballer met alle drie de honken bezet een homerun slaat, en dus in één keer vier punten binnenslaat, is dat een grandslamhomerun.

Na een honkslag van Arubaan Xander Bogaerts en Manny Machado en vier wijd voor Kim Ha- seong sloeg Profar de bal in de eerste inning al de tribunes - en bijna het water - in.

Het was voor de international van Oranje de derde grandslamhomerun in elf seizoenen MLB en zijn eerste sinds april 2022.

Niet direct zeker

Profar was er bij het raken van de bal niet direct zeker van dat hij met zijn slag vier punten zou binnenslaan. "Ik dacht dat mijn slag een beetje hoog was", zei de Curaçaoënaar. "Ik wist wel dat ik hem goed raak, maar met de wind hier weet je het nooit."

Mede dankzij het ijzersterke werpen van Michael King werd er daarna niet meer gescoord. De Padres-pitcher incasseerde in zeven innings vier honkslagen en was goed voor vier keer drie slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl