Milicia Keijzer omhelst tegenstandster Ashley Lawrence na de 1-1 op Stamford Bridge.
NOS Voetbal

Met opgeheven hoofd stapt Ajax van CL-podium: 'Dit moet niet eenmalig zijn'

Met opgeheven hoofd. De vrouwen van Ajax namen afscheid van een historisch seizoen in de Champions League met een verdienstelijk gelijkspel (1-1) op Stamford Bridge tegen Chelsea.

Het zicht op de halve finales was al lang vertroebeld na de 0-3 nederlaag in Amsterdam. En een onwaarschijnlijke comeback zat er geen moment in. Toch koos coach Suzanne Bakker in de slotfase nog vol voor de aanval en bracht ze een aanvalster voor een verdedigster.

"Natuurlijk ga je nog voor de 2-1 en wil je die wedstrijd nog winnen", glundert Sherida Spitse. "De kansen hadden we ook, maar het was net niet."

In die slotfase dwongen Romée Leuchter en Danique Tolhoek de eerder in de wedstrijd nog wat weifelende keepster Zecira Musovic tot twee knappe reddingen.

Spitse: "Ik ben trots op het elftal. We hebben een jonge ploeg, maar we hebben vanavond weer laten zien wat we ook in de groepsfase lieten zien. We vertrekken met opgeheven hoofd."

Afscheidnemend Ajax-trainer Suzanne Bakker liet haar speelsters in de slotfase nog extra aanvallend spelen.

Als routinier kan Spitse overzien welke stappen haar ploeg heeft gemaakt van de kwalificaties tot aan de kwartfinales van de Champions League.

"We zijn volwassener geworden in ons spel. En we zijn fitter geworden. Dat heb je ook nodig in de manier van spelen die wij met Ajax willen: met druk vooruit, met voetbal, met lef. Daarin hebben we echt stappen gezet. Alleen moet dit niet eenmalig zijn. We willen naar het niveau van de internationale top."

Supertrotse Grant

Chasity Grant kwam onder begeleiding van de dopingcontroleur voor de camera, maar straalde van oor tot oor.

Niet gek, want de aanvalster speelde een goede wedstrijd en bekroonde dat met een doelpunt. "Vorige week maakte ik een sprint en toen had Tiny (Hoekstra, red) de bal eigenlijk moeten steken. Nu ging het precies zoals we dat besproken hadden. Dat is supermooi dat het zo gaat."

Grant: "Wie had verwacht dat we door zouden gaan na de groepsfase? Als je kijkt hoe we het van het begin tot het eind hebben gedaan, dan kun je alleen maar supertrots zijn."

Leuchter in de etalage

Vandaag liet Grant zich zien, maandag meldt ze zich bij Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië (5 april) en Noorwegen (9 april). Dat geldt ook Romée Leuchter. De topscorer van Ajax liet zich vanavond weer gelden, zoals het hele toernooi al.

Alleen baalde ze ervan dat niet een van haar drie doelpogingen erin ging. "Het hoogste podium, dat is wat je wil. Het was een fantastisch avontuur. Jammer dat het hier eindigt."

Het zou zomaar kunnen dat Leuchter zich in de kijker heeft gespeeld bij grote clubs. "Ik denk dat ik me wel goed heb laten zien. We zien wel wat komen gaat."

Leuchter: 'Jammer dat het eindigt, maar we mogen trots zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl