Het concertgebouw in Krasnogorsk na de aanslag
NOS Nieuws

'Bijna honderd vermisten na aanslag op concertzaal Moskou'

Nog bijna honderd mensen worden vermist na de aanval vorige week op een concertgebouw in Krasnogorsk, een voorstad van Moskou. Dat meldt het Russische Telegramkanaal Baza. Volgens Baza staan er 95 mensen op lijsten die door de hulpdiensten zijn opgesteld op basis van oproepen van mensen over vermiste familieleden. Deze mensen zouden niet voorkomen op de lijsten van gewonden en doden van de autoriteiten.

Op sociale media, waaronder in het Telegramkanaal 'Crocus Hulpcentrum', delen vrienden en familieleden oproepen met gegevens van vermiste geliefden.

Vrijdag drongen zwaarbewapende mannen het concertgebouw Crocus City Hall binnen, waar een concert zou beginnen van de Russische band Picnic. De schutters openden het vuur op de concertgangers. Daarnaast lieten de daders explosieven afgaan, waardoor een groot deel van het gebouw in brand vloog. De aanslag is opgeëist door ISIS-K, een tak van de terreurgroep Islamitische Staat.

De Russische autoriteiten hebben vandaag een nieuwe lijst van dodelijke slachtoffers gepubliceerd. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 143, van wie er 84 zijn geïdentificeerd. Een deel van de vermisten zou dus onder de niet geïdentificeerde lichamen kunnen zijn.

Vanwege de brand die na de aanslag in het gebouw woedde, zou het lastig zijn de overblijfselen te identificeren. Het is mogelijk dat sommige vermisten nog wel in leven zijn, maar om een of andere reden geen contact hebben gemaakt met hun familie, schrijft Baza. Gisteren meldde Baza dat tientallen lichamen nog onder het puin liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl