Rechtbanktekening van de verdachten in de Mallorcazaak
NOS NieuwsAangepast

OM niet in cassatie tegen vrijspraak van doodslag in Mallorcazaak

Het Openbaar Ministerie gaat niet in cassatie tegen de uitspraak in hoger beroep in de Mallorcazaak. In deze zaak werd hoofdverdachte Sanil B. vrijgesproken van het medeplegen van doodslag op Carlo Heuvelman. Er was volgens het hof in Leeuwarden te weinig wettig en overtuigend bewijs. Het OM had net als in de rechtszaak tien jaar cel geëist.

Cassatie heeft volgens het OM geen zin, omdat er niet opnieuw inhoudelijk naar de zaak wordt gekeken, maar de Hoge Raad alleen beoordeelt of de wet juist is toegepast. "In de arresten van het hof ziet het OM geen aanknopingspunten om in cassatie te gaan."

Sanil B. kreeg in hoger beroep wel een celstraf van 32 maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op twee andere personen en voor openlijke geweldpleging. Eerder kreeg hij van de rechtbank zeven jaar cel.

Mishandeling

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd in de zomer van 2021 op Mallorca zodanig mishandeld dat hij in coma raakte en enkele dagen later overleed. De verdachten waren leden van een vriendengroep uit Hilversum en omgeving die ook op Mallorca op vakantie waren. Zij hebben altijd gezwegen over wie er schuldig was aan de mishandeling en er waren geen camerabeelden van.

De rechtbank oordeelde dat Heuvelman overleed doordat hij tegen zijn hoofd was getrapt en dat Sanil B. en ten minste een andere persoon daaraan zouden hebben meegedaan. Het hof vond het bewijs daarvoor dus onvoldoende overtuigend.

Uiteindelijk kregen behalve Sanil B. nog zes verdachten een straf opgelegd. Mees T. en Hein B. kregen 14 en 15 maanden cel voor openlijke geweldpleging, Kaan B. en Daan van S. kregen 11 maanden, waarvan 83 dagen voorwaardelijk, Lukas O. werd veroordeeld tot 18 dagen cel en een taakstraf van 240 uur en Stan F. kreeg een taakstraf van 110 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl