De bus op zijn kant, vlak bij Leipzig
NOS NieuwsAangepast

Doden en gewonden bij ongeluk Flixbus bij Leipzig

Bij een ongeluk met een Flixbus in Duitsland zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. In eerste instantie werden er vijf doden gemeld, maar dat werd later naar beneden bijgesteld. Een van de eerder gemelde doden verkeert in levensgevaar, maar is niet overleden, citeert persbureau DPA de lokale politie.

Ook zijn er volgens de politie twintig gewonden. De bus raakte in de buurt van de stad Leipzig van de weg en kwam op z'n kant in de berm terecht.

Volgens de Duitse omroep MDR was de bus onderweg van Berlijn naar Zürich, toen hij om 09.45 uur vlak bij een verkeersplein van de weg raakte. Waardoor dat gebeurde is onbekend. Uit politieonderzoek is inmiddels wel duidelijk geworden dat er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken waren.

De politie en de hulpdiensten rukten massaal uit. De ziekenhuizen in Leipzig hebben allemaal ruimte vrijgemaakt om de gewonden te kunnen behandelen.

In de dubbeldekker zaten 53 reizigers en twee chauffeurs, laat Flixbus weten. De chauffeur die aan het stuur zat, heeft het ongeluk overleefd. "Onze gedachten zijn bij alle mensen die door het ongeluk zijn getroffen en hun familie", zegt een woordvoerder van de busonderneming.

Ook verkeersminister Martin Dulig van de Duitse deelstaat Saksen zei in een eerste reactie dat zijn gedachten uitgaan naar de familie van de slachtoffers en de gewonden.

Doden bij busongeluk in Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl