Demissionair premier Rutte bij zijn aankomst in China
NOS Nieuws

Wekdienst 27/3: Rutte praat met Xi • Duizenden agenten staken

Goedemorgen! Demissionair premier Rutte ontmoet vandaag in Peking de Chinese president Xi Jinping. Rutte was in 2018 voor het laatst in China. Er staat ook weer sport op de agenda: de voetbalsters van Ajax spelen in Londen de return van de kwartfinales van de Champions League tegen Chelsea.

Eerst het weer: veel bewolking en vooral in het oosten en noordoosten wat lichte regen. Vanmiddag komt in het westen ook af en toe de zon tevoorschijn. Maxima rond 12 graden en een meest matige zuid- tot zuidwestenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Demissionair premier Rutte praat in Peking met de Chinese president Xi. Rutte was zes jaar geleden voor het laatst in China.
  • Duizenden politiemedewerkers leggen een paar uur hun werk neer bij een demonstratie in Den Haag. Daar protesteren ze tegen het mogelijk schrappen van het vroegpensioen.
  • De rechtbank in Arnhem behandelt het bezwaar van Pegida-voorman Edwin Wagensveld tegen het gebiedsverbod dat burgemeester Marcouch hem heeft opgelegd. Wagensveld wil vandaag alsnog een koran gaan verbranden, wat hem eerder werd verboden uit vrees voor ongeregeldheden.
  • De Ajax-vrouwen spelen in Londen de Champions League-returnwedstrijd tegen Chelsea. De wedstrijd is live te zien op NPO3. De voorbeschouwing begint om 20.30 uur.

Dit is er vannacht gebeurd:

Zes mensen die nog worden vermist na de instorting van een brug in de Amerikaanse stad Baltimore leven waarschijnlijk niet meer. Dat zegt de politie van de staat Maryland. De reddingsdiensten hebben het zoeken opgeschort tot in de ochtend.

De zes vermisten waren wegwerkers die op de 2,5 kilometer lange Francis Scott Key Bridge aan het werk waren toen een containerschip een van de pijlers van de brug ramde. De bemanning van het schip zou de controle over het vaartuig zijn kwijtgeraakt. Twee mensen werden uit het water gered. Het zoeken naar de vermisten gaat verder om 06.00 uur plaatselijke tijd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Kunstmatige intelligentie om de smaak van bier te verbeteren. Uitgerekend in België doen ze dat. Terwijl de talrijke Belgische biertjes toch al wereldberoemd zijn. Verslaggever Joris van Poppel ging proeven in het laboratorium in Leuven:

Smaakt het Belgische bier beter door AI?

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl